ΑΓΡΟΑΞΩΝ Α.Β.Ε.Ε.Ε. - πρότυπος παραγωγός προϊόντων
στέβιας
AGROAXON HERB
A. BIO- STEVIA
PRODUCTS (ΠΡΟΪΟΝΤΑ)
SEED STEVIA
PLANT STEVIA
STEVIAL
® (LEAF- POWDER- LIQUID- TABL-PLUS- BIODENT K.T.L.)
OROSTEVIA ( R) ( RA)
STEVIORO (R)
(RA+ ERYTHRITOL-XYLITOL-MANITTOL)
STEVILIANA
(R) (ST)
STEVIL ® (ST-NO BITTER)
Stevial : leaf
stevia(φύλλα Στεβιας)
Stevial : powdered stevia(
Θρυματισμένα φύλλα)
Stevial : powder stevia( Σκόνη
Στέβιας)
Stevial : liquid stevia( Υγρό
Στεβιας)
Stevial : tablet
stevia(Ταμπλέτες Στεβιας)
Stevial : plus
stevia(Φακελάκι Στέβιας)
Stevial : plus tee stevia(
Φακελακι τσαι Στέβιας)
Stevial : plus aromatic
herb+stevia:(Φακελάκι τσαι αρωματικών φυτών+Στέβια)R
Stevial :Toothpaste( biodent) stevia(Οδοντόκρεμα Στέβιας)
Orostevia :(REBADIOSIDE-A 99%)
Orostevia :(REBADIOSIDE-A 98%)
Orostevia :(REBADIOSIDE-A 97%)
Orostevia :(REBADIOSIDE-A
95%)
Orostevia :(REBADIOSIDE-A 90%)
Orostevia :(REBADIOSIDE-A
85%)
Orostevia :(REBADIOSIDE-A 80%)
Orostevia :(REBADIOSIDE-A 60%)
Orostevia :(REBADIOSIDE A 50%)
Orostevia :(REBADIOSIDE-A 40%)
Stevioro :(RA97+ERYTHRITOL)
Stevioro :(RA97+XYLITOL)
Stevioro :(RA97+MANNITOL)
Steviliana : (ST95%)
Steviliana :(ST 90%)
Steviliana :(ST 85%)
Steviliana :(ST 80%)
Stevil :(ST95%
χωρις πικρή γεύση)
Stevil :(ST90%
χωρις πικρή γεύση)
Stevil :(ST85%
χωρις πικρή γεύση)
Stevil :(ST80%
χωρις πικρή γεύση)
Σχετικά
βιβλία
STEVIA
Η "STEVIA REBAUDIANA" είναι
ένας θάμνος που φύεται στην Παραγουάη. Εκεί έχει χρησιμοποιηθείαπό τους
ινδιάνους της φυλής "Guarany" ανά
τους αιώνες για τις γλυκαντικές,αλλά και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Αποτελεί πηγή χρήσιμων φυσικών ουσιών, όπως οι γλυκαντικές ουσίες "Στεβιοσίδη"και"Ρεμπαουντιοσίδη". Τα ξηρά φύλλα της Στέβια είναι 30 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη ενώ οι γλυκοζίτες είναι 300-400 πιο γλυκά από τη ζάχαρη. Το μεγάλο πλεονέκτημα της είναι ότι έχει μηδέν θερμίδες και δεν διασπάται σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι 200 βαθμούς κελσίου, έτσι χρησιμοποιείται πολύ καλά στην μαγειρική.
Αποτελεί πηγή χρήσιμων φυσικών ουσιών, όπως οι γλυκαντικές ουσίες "Στεβιοσίδη"και"Ρεμπαουντιοσίδη". Τα ξηρά φύλλα της Στέβια είναι 30 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη ενώ οι γλυκοζίτες είναι 300-400 πιο γλυκά από τη ζάχαρη. Το μεγάλο πλεονέκτημα της είναι ότι έχει μηδέν θερμίδες και δεν διασπάται σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι 200 βαθμούς κελσίου, έτσι χρησιμοποιείται πολύ καλά στην μαγειρική.
Η Στέβια, εκτός των ανωτέρω, έχει και άλλα πλεονεκτήματα:
1. είναι κατάλληλη για άτομα που πάσχουν από διαβήτη.
2. Είναι φιλική για τα δόντια.
3. Δέν προκαλεί φουσκώματα.
4. Έχει αντιοξειδωτική δράση.
5. Είναι ασφαλές
6. Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα.
Η Στέβια είναι δημοφιλές γλυκαντικό σε αρκετές χώρες της Ασίας όπως Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλανδη, Μαλαισία, Ινδία, Φιλιππίνες, αλλά και στην Βραζιλία, Παραγουάη, Αργεντινή και Ισραήλ.
Η Στέβια έχει
τις κάτωθι εφαρμογές.
ΤΡΟΦΗ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ
Αναψυκτικά
Φαρμακευτική
Αλκοολούχα ποτά
Καλλυντικά
Καρυκεύματα
Οδοντόκρεμες
Αρωματικά
φυτά(τσάι)
Ζαχαροπλαστεία& Ψωμί
Γιαούρτι και γαλακτοκομικά προϊόντα
Παγωτά
Σάλτσες σόγιας
Επιτραπέζια γλυκαντικά
Θαλασσινά τρόφιμα
Τσίχλες
Καραμέλες
H "ΑΓΡΟΑΞΩΝ Α.Β.Ε.Ε.Ε.",
μέσω του ιδρυτικού μετόχου της κ. Ηλία Τσαμπαρδούκα - γεωπόνου,
πειραματίζεται εδώ και πέντε χρόνια με την καλλιέργεια της Στέβιας,
αναπτύσσοντας δικές της ποικιλίες. Επίσης συνεργάζεται με διάφορα πανεπιστήμια
της Ελλάδος, Γερμανίας και Βελγίου για την ανάπτυξη της μεταποίησης. Είναι δε
το 24ο μέλος της "EUSTAS" (Ένωσης
Στέβιας Ευρώπης) και συμμετέχει σε Διάφορα παγκόσμια συνέδρια. Έχει ιδρύσει την "GRAST" (Ένωση
Στεβιας Ελλάδος).
STEVIA
SUGAR TECHNICAL STANDARD
Specification
|
Total
content
|
R-A
content
|
Sweetness
|
Specific
Optical
Rotation(a)D25D
|
Specific
Absorbance
E/CM
|
Ash
|
Moisture
|
Heavy
Metals(PB)
|
Arsenic(As)
|
|||
Orostevia
R-A 99%
|
99%
|
99%
|
450
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤
4
|
≤0
.001
|
≤
0.0001
|
|||
Orostevia
R-A 98%
|
98%
|
98%
|
400
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤
4
|
≤0
.001
|
≤
0.0001
|
|||
Orostevia
R-A 95%
|
96%
|
95%
|
400
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤
4
|
≤0
.001
|
≤
0.0001
|
|||
Orostevia
R-A 60%
|
90%
|
60%
|
350
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤
4
|
≤0
.001
|
≤
0.0001
|
|||
Orostevia
R-A 50%
|
90%
|
50%
|
350
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤
4
|
≤0
.001
|
≤
0.0001
|
|||
Orostevia
R-A 40%
|
90%
|
40%
|
300
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤
4
|
≤0
.001
|
≤
0.0001
|
|||
Stevil
ST90%
|
90%
|
20-25%
|
250
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤
4
|
≤0
.001
|
≤
0.0001
|
|||
Stevil
ST95%
|
95%
|
25%
|
250
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤
4
|
≤0
.001
|
≤
0.0001
|
|||
Stevil
ST98%
|
98%
|
25%
|
270
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤
4
|
≤0
.001
|
≤
0.0001
|
|||
Stevil ST90% ST80%
no bitter aftertaste
|
90%
|
6%
|
250
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤
4
|
≤0
.001
|
≤
0.0001
|
|||
SteviLST 95% ST90% no bitter
aftertaste
|
95%
|
5%
|
250
|
-30°-38°
|
≤0.05
|
≤0.1
|
≤
4
|
≤0
.001
|
≤
0.0001
|
|||
STEVIA PRODUCT LIST
No
|
Series
|
Specification
|
Total SG
|
Reb-A
|
Stevioside
|
|||
1
|
RA
|
Orostevia A3
99%
|
99%
|
99%
|
||||
Orostevia A3-98%
|
99%
|
98%
|
||||||
2
|
Orostevia A3-97%
|
99%
|
95%
|
3%
|
||||
3
|
Orostevia A3-95%
|
99%
|
97%
|
|||||
4
|
Orostevia A3-90%
|
95%
|
90%
|
5%
|
||||
5
|
Orostevia A3-85%
|
95%
|
85%
|
|||||
6
|
95%
|
80%
|
9%
|
|||||
7
|
90%
|
60%
|
STV26,RC4.5%
|
|||||
8
|
90%
|
53%
|
STV33,RC5%
|
|||||
9
|
85%
|
40%
|
STV40,RC5%
|
|||||
10
|
STV
|
98%
|
3%
|
95%
|
||||
11
|
95%
|
6%
|
90%
|
|||||
12
|
95%
|
1%
|
95%
|
|||||
13
|
Stevia
|
90%
|
27%
|
56%,RC5%
|
||||
14
|
85%
|
23%
|
50%
|
|||||
15
|
80%
|
20%
|
50%-52%RC8%
|
|||||
16
|
Healty stevial sugar
|
Granule
|
20 times
|
|||||
Tablets
|
20times
|
|||||||
Nutrients found in Stevia
|
||||||||
Vitamin
C
Beta-Carotene Chromium Cobalt Vegetable fat Fiber Iron Magnesium Manganese Niacin |
Phosphorus
Potacium Protein Riboflavin Selenium Silicon Sodium Thiamin Water Zinc |
|||||||
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου