Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011


          ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΥΛΛΟΥ ΣΤΕΒΙΑΣ ΞΗΡΟΥ 


ΧΡΩΜΑ
ΦΩΤΙΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΓΕΥΣΗ
ΦΡΕΣΚΙΑ
ΜΕΓΕΘΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΟ
ΥΓΡΑΣΙΑ
ΜΕΓΙΣΤΟ 8.5%
ΞΕΝΑ ΦΥΛΛΑ
ΑΠΩΝ
GMO
ΑΡΝΙΤΙΚΟ
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ
16%
ΛΙΠΙΔΙΑ
2.6%
ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΕΣ ΙΝΩΔΕΙΣ ΟΥΣΙΕΣ
6.8%
ΣΥΝΟΛΟ STEVIOL ΓΛΥΚΟΖΙΤΕΣ
ΕΛΑΧΙΣΤΟ 10%
STEVIOSIDE
ΕΛΑΧΙΣΤΟ 6%
RA
ΕΛΑΧΙΣΤΟ 3%
ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ
ΑΠΩΝ
ΝΙΚΕΛΙΟ
<2mg/kg ξηρού wt
ΑΡΣΕΝΙΚΟ
<3mg/kg ξηρού wt
ΜΟΛΥΒΔΟΣ
<3mg/kg ξηρού wt
ΚΑΔΜΙΟ
<2mg/kg ξηρού wt
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ
<10/g ξηρού wt

ΤΣΑΜΠΑΡΔΟΥΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

Ανάπτυξη  και τα σχήματα των φύλλων από τις 13 ομάδες της Stevia rebaudiana

ΤΣΑΜΠΑΡΔΟΥΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
STEVIA REBAUDIANA είναι ένας θάμνος που βρίσκεται στην Παραγουάη.
Εκεί έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες σαν γλυκαντικό και ως φαρμακευτικό
από τους ινδιάνους Guarany.
Αποτελεί πηγή χρήσιμων φυσικών ουσιών,όπως οι γλυκαντικές ουσίες Στεβιοσίδη
και Ρεμπαουντιοσίδη.
Τα ξηρά φύλλα της Στέβια είναι 30 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη ενώ οι γλυκοζίτες
είναι 300-400 πιο γλυκά από τη ζάχαρη. Το μεγάλο πλεονέκτημα της είναι ότι έχει μηδέν θερμίδες και δεν διασπάται σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι 200 βαθμούς κελσίου έτσι χρησιμοποιείται πολύ καλά στην μαγειρική.
Η Στέβια εκτός των ανωτέρω έχει και άλλα πλεονεκτήματα1. είναι κατάλληλη για άτομα που πάσχουν από διαβήτη 2. Είναι φιλική για τα δόντια. 3.Δέν προκαλεί φουσκώματα.
4. Έχει αντιοξειδωτική δράση. 5.Ειναι ασφαλές 6. Περιέχει βιταμίνες και μέταλλα.
Η Στέβια είναι δημοφιλές γλυκαντικό σε αρκετές χώρες της Ασίας όπως Ιαπωνία,Κίνα,Κορέα,
Ταϊλανδη,Μαλαισία,Ινδία,Φιλιππίνες,αλλά και στην Βραζιλία ,Παραγουάη,Αργεντινή,και Ισδραήλ.
Η Στέβια έχει τις κάτωθι εφαρμογές.

ΤΡΟΦΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ


. Αναψυκτικά .Φαρμακευτική 
.Αλκοολούχα ποτά . Καλλυντικά
.Καρυκεύματα .Οδοντόκρεμες
.Αρωματικά φυτά(τσάι)
.Ζαχαροπλαστεία& Ψωμί
.Γιαούρτι και γαλακτοκομικά προϊόντα
.Παγωτά
.Σάλτσες σόγιας
.Επιτραπέζια γλυκαντικά
.Θαλασσινά τρόφιμα
.Τσίχλες
.Καραμέλες

H εταιρεία AGROAXON πειραματίζεται εδώ και εξ χρόνια με την καλλιέργεια της Στέβιας
,αναπτύσσοντας δικές της ποικιλίες. Επίσης συνεργάζεται με διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδος ,Γερμανίας και Βελγίου για την ανάπτυξη της μεταποίησης.
Είναι δε το εικοστό τέταρτο μέλος της EUSTAS(Ένωση Στέβιας Ευρώπης) και συμμετέχει σε
Διάφορα παγκόσμια συνέδρια.. Έχει δημιουργήσει την Ένωση της ΣΤΕΒΙΑΣ στην Ελλάδα η οποία λέγεται GRAST.






















Η ΕΕ ενέκρινε τελικά την stevia

Ο κανονισμός της ΕΕ που επιτρέπουν τη χρήση αποσπασμάτων από Stevia rebaudiana έχει τελικά έχουν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεσματική 2 Δεκεμβρίου, θα επιτρέπεται η χρήση steviol γλυκοζίτες σε τρόφιμα και ποτά.
Η ανακοίνωση έχει εδώ και καιρό αναμενόμενη, δεδομένου ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον - και τις επενδύσεις - σε καμία θερμίδες, φυσική γλυκαντική ουσία. Δεδομένου ότι η Stevia ανακηρύχθηκε GRAS (γενικά αναγνωρισμένες ως ασφαλείς) στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο του 2008, έχει επιτύχει σχεδόν το 10% των ΗΠΑ σάκχαρα και γλυκαντικές ουσίες στην αγορά, με πωλήσεις που αναμένεται να αυξηθεί έξι φορές από περίπου $ 200 εκατομμύρια το 2010 σε $ 1,2 δισ. ευρώ το τρέχον έτος. Αξίζει να σημειωθεί - γιατί πολλοί παρατηρητές της βιομηχανίας πιστεύουν ότι stevia πρέπει πρώτα να επιτύχουν στην αγορά επιτραπέζια προτού να γίνει ευρύτερα αποδεκτή - που έχει επιτύχει το 23% της αγοράς στις ΗΠΑ.
Δεδομένου ότι η Stevia εισήχθη στην Ιαπωνία το 1970, μετά τους περιορισμούς στις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, λέγεται να έχει επιτύχει 40% μερίδιο αγοράς.
"Αυτή είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τη βιομηχανία Stevia, τροφίμων και ποτών κατασκευαστών και των καταναλωτών στην Ευρώπη», δήλωσε ο Jordi Ferre, Πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος PureCircle Limited. "Stevia, το όχι σε θερμίδες, φυσική γλυκαντική ουσία, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συμφερόντων των καταναλωτών στην υγιεινή διατροφή και τη βιώσιμη συστατικά, καθώς και να συμβάλει στην αντιστάθμιση του κόστους αύξηση των βασικών προϊόντων για τους πελάτες μας."
Stevia χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση σε τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης. Η Stevia / γλυκαντικό βιομηχανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις, όμως. Αναπόφευκτα, την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού δεν είναι υψηλή - αν και PureCircle ανέφερε ότι είχε φτάσει το 47% στη Γαλλία, μετά τη χρήση του stevia υπήρχε εγκριθεί προσωρινά το 2009. Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η συνέπεια της εμπειρίας των καταναλωτών: πολλοί κατασκευαστές προσπαθούν ακόμη να προσδιορίσουν τη βέλτιστη διαμόρφωση με ορισμένες από τις πρώτες προϊόντα που έχουν δεχθεί επικρίσεις για την έντονη γεύση τους από γλυκόριζα. 

STEVIA PRODUCT LIST





STEVIA PRODUCT LISTS


No
Series
Specification
Total SG
Reb-A
Stevioside
1

RA

99%
99%

99%
98%

2
99%
95%
3%
   3
    99%
   97%
 
4
95%
90%
5%
5
95%
85%

6
95%
80%
9%
7
90%
60%
STV26,RC4.5%
8
90%
53%
STV33,RC5%
9
85%
40%
STV40,RC5%
10
STV
98%
3%
95%
11
95%
6%
90%
12
95%
1%
95%
13
Stevia
90%
27%
56%,RC5%
14
85%
23%
50%
15
80%
20%
50%-52%RC8%
16
 Healty stevialsugar
Granule
20 times


Tablets
20times




Nutrients found in Stevia
Vitamin C
Beta-Carotene
Chromium
Cobalt
Vegetable fat
Fiber
Iron
Magnesium
Manganese
Niacin
Phosphorus
Potacium
Protein
Riboflavin
Selenium
Silicon
Sodium
Thiamin
Water
Zinc